Τα άγρια κάστανα είναι μικρότερα σε μέγεθος, με περισσότερες ίνες και κάπως πικρά.
500 γρ. άγρια κάστανα βρασμένα
700 γρ. κρεμμυδάκια
1 φλ. λάδι
1/2 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
1 κ.σ.πελτές
200 γρ.ντομάτες ψιλοκκομένες
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φ.δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι,
αλάτι, πιπέρι
500 γρ. άγρια κάστανα βρασμένα
700 γρ. κρεμμυδάκια
1 φλ. λάδι
1/2 ποτήρι κρασιού μαυροδάφνη
1 κ.σ.πελτές
200 γρ.ντομάτες ψιλοκκομένες
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 φ.δάφνης
6 κόκκους μπαχάρι,
αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με το σκόρδο.Ρίχνουμε τα μπαχαρικά.Σβήνουμε με την μαυροδάφνη.Βράζουμε ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ.Τρίβουμε τον πελτέ στον πάτο της κατσαρόλας να ξεπικρίσει. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.Μεταφέρουμε στη γάστρα,Ρίχνουμε τις ντομάτες,τα κάστανα ,αλάτι,πιπέρι,νερό και ψήνουμε γα άλλη μισή ώρα.Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε και μανιτάρια.Επίσης ταιριάζει πολύ και το καρότο, κανέλα,γαρίφαλο.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.