Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΨΩΜΙ ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ


Υλικά
800γρ.αλεύρι κίτρινο
300γρ.προζύμι
600ml νερό ανάλογα
1κ.σ.λάδι
2 κ.γ.αλάτι
Σουσάμι

Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι,το λάδι, το προζύμι και το χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε ,το αφήνουμε για  τρείς έως τέσσερις ώρες ανάλογα την εποχή. Βάζουμε την  γάστρα να κάψει .Φτιάχνουμε το καρβέλι το βάζουμε στη γάστρα  και μετά μισή  ώρα βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο. Ψήνουμε για σαράντα λεπτά .Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για ένα τέταρτο για να φτιάξει τραγανή κόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.