Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Αποξήρανση φρούτων και λαχανικών

Η ξήρανση είναι ένας δημιουργικός τρόπος να διατηρήσετε τροφές και δικά σας φρούτα όταν έχετε περισσότερη παραγωγή. Όπως όλα οι μέθοδοι συντήρησης , η ξήρανση προκαλεί απώλεια μερικών θρεπτικών ουσιών. Δείτε το άρθρο ξήρανσης λαχανικών για συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις απώλειες θρεπτικών ουσιών.
Οι τροφές συντηρούνται για μεγάλο διάστημα, όταν είναι αποξηραμένες, όταν δηλαδή τους αφαιρεθεί η υγρασία τους κι αν αυτό γίνει σωστά τότε δεν χάνουν σχεδόν καθόλου από τις πολύτιμες βιταμίνες τους. Για όσους δεν το γνωρίζουν, η αποξήρανσή τροφών είναι μια πολύ παλιά τεχνική, συντήρησης τροφών. Κατά την αποξήρανσή, αφαιρείτε το νερό/υγρασία που περιέχεται στην τροφή, με αποτέλεσμα, οι τροφές να συντηρούνται για μεγάλο διάστημα. Ανεξάρτητα από την πολιτική κατάσταση, είναι ενδιαφέρον και φιλοεπιβιωτικό να μπούμε στην διαδικασία να στοκάρουμε λογική ποσότητα τροφίμων, τότε η αποξήρανσή φαίνεται ως μια πολύ καλή και οικονομική λύση. Δείτε στο τέλος τους άρθρου την τεχνητή του πως να κάνετε επιτυχημένα τα τρόφιμα αποξηραμένα και να τα αποθηκέψετε, αλλά ταυτόχρονα και να τα καταναλώνετε γιατί δεν έχουν άπειρο χρόνο διατήρησης.


Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.