Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΒΡΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΟΡΤΩΝ

Τα άγρια χόρτα χρειάζονται περισσότερο χρόνο από ότι τα ήμερα. Υπολογίζουμε ότι για ένα κιλό χόρτα θέλουμε περίπου 3 λίτρα νερό Αφήνουμε το νερό να κοχλάσει ρίχνουμε ένα κουταλάκι αλάτι και ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα για να μη σταματήσει ο βρασμός. Το αλάτι που θα ρίξουμε αφού βράσουμε ταχόρτα δεν τα πιάνει.
Ανακατεύουμε δυο-τρείς φορές. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Υπολογίζουμε 10-15 λεπτά βράσιμο  για κάθε κιλό χόρτα.
ένας τρόπος που προτείνετε από πολλούς για να διατηρήσουν ο χρώμα τους είναι να μπουν σε λεκάνη με παγάκια για να σταματήσει ο βρασμός. Εγώ απλώς τα βγάζω αμέσως με σουρωτήρι από την κατσαρόλα.


Λεμόνι στα χόρτα βάζουμε την ώρα που θα τα φάμε.Όταν μείνει για πολύ τα μαυρίζει. Τα χόρτα διατηρούνται για μια ημέρα σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ στο ψυγείο για ακόμα 2-3ημέρες αφού τα στεγνώσουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.