Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

ΤΥΡΟΠΙΤΑ


Φτιάχνουμε δυο τυρόπιτες. Η μια με γέμιση μόνο με τυρί  και την κάνουμε στρυφτή και η δεύτερη με περισσότερα υλικά τα οποία κάνουμε κρέμα. Τα υλικά για την  παρασκευή του φύλλου είναι τα ίδια.Για την στριφτή τυρόπιτα φτιάχνουμε το φύλλο μας πιο λεπτό.

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

500γρ. αλεύρι
250γρ.νερό

1κ.γ.αλάτι
1κ.γ.ζάχαρη
ι κ.σ. ξύδι
Ανάλογα με το είδος του αλευριού αυξομειώνουμε την ποσότητα του νερού.
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε λεκάνη. Ανακατεύουμε και και αφήνουμε μισή ώρα να γίνει η αυτόλυση.
Χωρίζουμε σε 6 κομμάτια τη ζύμη μας. Φροντίζουμε το πρώτο φύλλο που θα μπει στη βάση του  ταψιού  να είναι μεγαλύτερο ώστε να προεξέχει για να το γυρίσουμε και να σκεπάσουμε όταν τελειώσουμε(για τη δεύτερη πίτα).

ΓΕΜΙΣΗ
1κ.τυρί φέτα
λίγο άνηθο
Ανοίγουμε το φύλλο βάζουμε το τυρί, τυλίγουμε το φύλλο προς τα μέσα μέχρι ν σχηματιστεί ρολό.


Και η άλλη με περισσότερα υλικά.


Για τη γέμιση
1 λίτρο γάλα
4 αυγά
700 γρ τυρί
300 γρ. κεφαλοτύρι
1/2 κουπα σιμιγδάλι
λίγο άνηθο

Αλείφουμε το ταψί με λάδι και βάζουμε το πρώτο φύλλο. Λαδώνουμε και τοποθετούμε και το δεύτερο. Τοποθετούμε την μισή γέμιση. Βάζουμε άλλο δυο φύλλα και ξαναγεμίζουμε. Βάζουμε το τελευταίο φύλλο και γυρίζουμε και κλείνουμε με τα κάτω φύλλα. Κόβουμε για να μην φουσκώσει πολύ.
Για περισσότερο χρώμα ανακατεύουμε ένα αυγό με λίγο γάλα και το ρίχνουμε από πάνω.
Ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Εμείς που ψήνουμε την πίτα σε σιδερένια γάστρα (τσερέπα), γυρίζουμε την πίτα στη μέση του ψησίματος με ένα δεύτερο ταψί.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.