Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΟΒΡΙΕΣ


Πολλοί  μπερδεύουν τις οβριές με τα σπαράγγια γιατί ορθώνουν τα βλαστάρια τους.Ξεχωρίζουν όμως γιατί είναι πιο ανοιχτοπράσινες και πιο λεπτές Οι οβριές τρώγονται μόνο μαγειρεμένες καθώς ωμές έχουν τοξικότητα.Μαζεύουμε απο τον Φλεβάρη έως τον Μάρτη σε ακαλλιέργητα και σκιερά μέρη.Τρώγονται βραστές σούπα μόνο με νερό. Βάζοντας ξύδι παίρνει κόκκινο χρώμα.
Η γεύσης είναι πικρή αλλά έχει αντιτοξινωτική και διουρητικά δράση. 
Γίνεται πολύ ωραία ομελέτα με φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια,αλάτι και πιπέρι.Πριν μπούν στο τηγάνι, τις καθαρίζουμε καλά,πετάμε το σκληρό μέρος και κρατάμε μόνο τα βλαστάρια, τις περνάμε απο βραστό νερό για δυο λεπτά και κατευθείαν τις βάζουμε σε παγωμένο νερό για να μην χασουν το χρώμα τους.
Επίσης μαγειρεύονται πολύ ωραία στην κατσαρόλα με μπλοκιο κρεμμύδι,αλάτι,πιπέρι,κύμινο,δάφνη και λίγο πριν το βγάλουμε απο τη φωτιά φυσικά ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.