Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΚΡΙΤΑΜΟ


Το συναντούμε σε παραθαλάσσια και αμμουδερά μέρη.Είναι ένα φαγώσιμο, αρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα και γεύση, το οποίο είναι συγχρόνως εξαιρετικά υγιεινό, καθώς περιέχει στα συστατικά του ένα ευρύ φάσμα από βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά.Τα τρυφερά βλαστάρια κα τα φύλλα του μαζεύονται από τον Απρίλιο έως το Ιούνιο.Χρησιμοποιείται σε σαλάτες όπως η χωριάτικη και η πατατοσαλάτα ενώ οι βλαστοί και τα άνθη του τηγανίζονται στις ομελέτες.  Επίσης, μπορούν να αποτελέσει  συνοδευτικό ψαριών και κρεάτων.

ΤΟΥΡΣΙ

Μαζεύουμε τα τρυφερά βλαστάρια με τα φύλλα. Τα πλένουμε πολύ καλά. Σε νερό με αλάτι που κοχλάζει ρίχνουμε το κρίταμο για 2-3 λεπτά. Μόλις τα βγάλουμε τα ρίχνουμε σε  παγωμένο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους. Αφαιρούμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.Τα βάζουμε σε βάζα και τα γεμίζουμε με ξύδι. Μετά δυο ημέρες αφαιρούμε το ξίδι βάζουμε λάδι και σφραγίζουμε.
Επίσης διατηρείται καλά και σε βάζο με ξύδι, νερό και αλάτι.

Δείτε: Αποστήρωση βάζων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.