Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Η βρούβα είναι ένα από τα είδη σιναπιού, μαζί με τη λαψάνα, που από τα σπόρια τους γίνονται διαφορετικά είδη μουστάρδαςΤα διάφορα είδη σιναπιού αναφέρονται από την αρχαία Κίνα (καλλιεργούσαν πολλές ποικιλίες), την αρχαία Αίγυπτο (βρέθηκαν σπόρια σε μνήματα), την αρχαία Ελλάδα ( ο Αθήναιος αναφέρει σάλτσες με κοπανισμένο σινάπι) και την Αρχαία Ρώμη ( ο Απίκιος με τις σάλτσες και ο αγρονόμος Κολουμέλος με την πρώτη συνταγή).



500 γρ. αλεύρι
500 γρ. σινάπι αλεσμένο
10 γρ.μαύρο πιπέρι
150 γρ.αλάτι
50 γρ.σπόροι λάχανο
1 κ.γ.μαύρη ζάχαρη
Κουρκουμάς
Ξύδι
Νερό

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το αλεύρι ώσπου να πάρει καφέ χρώμα. Ανακατεύουμε με το σινάπι. Ρίχνουμε το υγρό, μισό ξύδι,μισό νερό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.