Σάββατο 4 Απριλίου 2020

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

Κεφτέδες με φακές και πλιγούρι

Βράζουμε τις φακές. Προς το τέλος ρίχνουμε το πλιγούρι και βράζουμε ώσπου να πιουν όλο το νερό.
Σοτάρουμε ένα κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο και το βγάζουμε από τη φωτιά πριν πάρει χρώμα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε δυόσμο, μαϊντανό και πλάθουμε τα κεφτεδάκια.



Κεφτέδες με μυρωδικά και πλιγούρι

Ανακατεύουμε το πλιγούρι με ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, πελτέ ντομάτας, πελτέ κόκκινης πιπεριάς, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο ζεστό νερό φροντίζοντας να το απορροφά.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο με μια σκελίδα σκόρδο.
Ανακατεύουμε τα δυο μείγματα.
Φτιάχνουμε κεφτεδάκια  και τηγανίζουμε σε υψηλή φωτιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.