Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

ΠΟΛΤΟΣ ΕΛΙΑΣ

Όταν ήμασταν παιδιά μια από τις πιο αγαπημένες  γεύσεις  ήταν η λειωμένη ελιά πάνω σε καψαλιασμένο  ψωμί. Μόλις βγάζαμε το ψωμί από το τζάκι τρίβαμε πάνω του 2-3 ελιές. Απίστευτη γεύση.
Ελιές πράσινες η μαύρες πολτοποιημένες μπορούν να συνδυαστούν με ένα σωρό υλικά και με λίγο λαδάκι να μας δώσουν την γεύση που εμείς θέλουμε. Η επιλογή υλικών μπορεί να γίνει από
πιπεριά, μπούκοβο, σκόρδο, κάπαρη, αντζούγιες , μαϊντανό, κουκουνάρια, κρέμα γάλατος, ξύδι, λιαστές ντομάτες,κρασί, κ.λπ.
Ο πιο απλός συνδυασμός είναι με λάδι, ξύδι. θυμάρι και αλάτι.
Η πάστα ελιάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ορεκτικό όπως επίσης σε σάντουιτς,σαν συμπλήρωμα σε κόκκινες σάλτσες για μακαρονάδες η πίτσες
Μερικοί συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε  και που θα σας δώσουν ωραία αποτελέσματα
Κάπαρη,ρίγανη,λάδι,χυμός λεμονιού.
Σκόρδο, καυτερή πιπεριά, λάδι,κουκουνάρι
Λιαστές ντομάτες,λεμόνι,κρασί,ρίγανη,λάδι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.