Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΟΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

  Ο εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα, έγινε περίπου πριν από  50-60 χρόνια. Μαζί με τα αγροτικά μηχανήματα, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, ήρθαν μαζί και οι εισαγόμενοι σπόροι με υποσχέσεις για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερο κέρδος για τους παραγωγούς.
 Όλοι τότε, παρέβλεψαν την υποβάθμιση της ποιότητας για χάρη του κέρδους .
Οι καταναλωτές σιγά -σιγά εξοικειώθηκαν με τα άγευστα υβριδικά προϊόντα  τα οποία υπερτερούν σε εμφάνιση, ομοιομορφία και διατήρηση π.χ μια υβριδική ντομάτα μπορεί να μείνει και ένα μήνα στο ψυγείο, χωρίς να πάθει τίποτα. Τη σημερνή εποχή που όλο και περισσότερο στρεφόμαστε στη υγιεινή διατροφή και στην ολικά επαναφορά της γεύσης ήρθε ξανά η ώρα των παραδοσιακών ποικιλιών.
Οι παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων είναι προσαρμοσμένες στις τοπικές εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες πολλές χιλιάδες χρόνια. Το γενετικό φορτίο που φέρουν επέζησε και έθρεψε γενιές Ελλήνων σε τέλεια προσαρμογή με την φύση χωρίς να χρειάζεται φυτοφάρμακα για να επιβιώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.