Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
400γρ.ζάχαρη
400γρ.βούτυρο
5 αυγά
500γρ.γιαούρτι
450γρ.σιμιγδάλι χοντρό
200γρ. αλεύρι
2βανίλιες
1κ.γ.αλάτ ι
2κ.γ.μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από λεμόνι
Ξύσμα από πορτοκάλι
1κ.σ.κονιάκ

Για το σιρόπι
3κ. ζάχαρη
3  λίτρο νερό
1βανίλια
1 στικ κανέλας
1 λεμόνι ολόκληρο κομμένο στη μέση

Βράζουμε πρώτα το σιρόπι γιατί πρέπει να είναι κρύο όταν θα μπει στο γλυκό.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια να τα κάνουμε μαρέγκα.
Χτυπάμε βούτυρο και ζάχαρη .Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το σιμιγδάλι που το έχουμε ανακατέψει με την σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.