Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ


1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό

Είναι η παραδοσιακή συνταγή του 1,2,3,4, αλλά πιστεύω λίγη μικρότερη ποσότητα λαδιού και ζάχαρης κάνει το γλυκό καλύτερο. Σε μια  κατσαρόλα ανακατεύουμε το λάδι και το σιμιγδάλι συνεχώς για 10 λεπτά, ανάλογα τη φωτιά, ώσπου να αρχίσει να αλλάζει το χρώμα του ελαφρά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πολύ δύσκολο το γύρισμα.Αν θέλουμε ρίχνουμε ότι μας αρέσει απο κανέλα, γαρύφαλλο, βανίλια, ξύσμα από πορτοκάλι ,καρύδι η αμύγδαλο,σταφίδες.Καταλαβαίνουμε ότι έγινε ο χαλβάς όταν δεν κολλάει στα τοιχώματα της κατσαρόλας. Βάζουμε στη φόρμα και περιμένουμε να κρυώσει.
.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.