Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΑΡΝΙ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ(ΤΣΕΡΕΠΑ)

Ετοιμάζουμε τη φωτιά.
Σε ένα μπούτι αρνιού ολόκληρο, ανοίγουμε τρύπες και βάζουμε σκόρδο, αλάτι. πιπέρι, κεφαλοτύρι.
Βάζουμε πάνω τους  λάδι, βούτυρο  στη γάστρα και την καπακώνουμε. Βάζουμε ένα στρώμα στάχτης από πάνω και γύρω-γύρω τα κάρβουνα. Οι δικές μας γάστρες είναι με ποδαράκια οπότε βάζουμε κάρβουνα και ξύλα κι από κάτω. Υπολογίστε για κάθε κιλό κρέατος ψήσιμο από 40 λεπτά έως μια ώρα.
Αν θέλετε βάζετε και πατάτες χοντροκομμένες οι οποίες γίνονται εξαιρετικές.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.