Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΒΑΖΩΝ ΓΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΑ

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα βάζα και τα καπάκια τους με ελάχιστο απορρυπαντικό και ζεστό νερό. Ξεπλένουμε πάρα πολύ καλά. Βάζουμε στη σχάρα του φούρνου μια καθαρή πετσέτα και βάζουμε τα βάζα ανάποδα και δίπλα τους τα καπάκια.
Ανάβουμε τον φούρνο στους 100 βαθμούς και αφήνουμε τα βάζα για άλλα δέκα λεπτά αφού σβήσει το φωτάκι. Βάζουμε τα συντηρητικά μας, λάδι, ξύδι, άλμη,  βάζουμε το υλικό μας,παίρνουμε τα καπάκια με καθαρή και τα τοποθετούμε. Τουμπάρουμε τα βάζα, προσοχή μπορεί να στάξουν και τα αφήνουμε ανάποδα για μια ημέρα, Αν κάποια στιγμή ανοίξουμε το βάζο από εκεί κι ύστερα χρειάζεται ψυγείο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.