Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΥΜΙΓΔΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

1φλ.λάδι μισό ελαιόλαδο, μισό καλαμποκέλαιο
1φλ.ζάχαρη
2φλ.σιμιγδάλι καλαμποκιού(πολέντα)
4φλ.νερό

Σε αυτή την συνταγή η γνωστή αναλογία του 1,2,3,4 της παραδοσιακής συνταγής δε ισχύει μιας και μειώνουμε τη ζάχαρη στο μισό λόγω των ιδιοτήτων του καλαμποκάλευρου.

Ανακατεύουμε το λάδι με το σιμιγδάλι στη φωτιά με πολύ προσοχή όμως γιατί ο χρόνος που απαιτείται για να καβουρδιστεί η πολέντα είναι πολύ λιγότερος από το σιμιγδάλι σταριού.Ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει δύσκολο. Αφαιρούμε  και βάζουμε στη φόρμα όταν το μείγμα δεν κολλάει στα τοιχώματα.
Αν θέλετε πιο γλυκό το χαλβά σας αυξάνετε την ποσότητα της ζάχαρης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.