Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΟ


1κιλό αλέύρι

300 γρ.προζύμι

650 ml χλιαρό νερό

1κ.γ.αλάτι

1/2κ.γ.ζάχαρη



Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το προζύμι και το νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα μια ώρα να ξεκουραστεί.

Μετά μια ώρα ρίχνουμε το αλάτι και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε αλεύρι .Όταν η ζύμη μας γίνει λεία και δεν κολλάει  στα χέρια είναι έτοιμη.Αφήνουμε να ξεκουραστεί 2-3 ώρες ανάλογα την ζέστη.Την κόβουμε σε κομμάτια.

Χρησιμοποιούμε δυο τηγάνια.

Βάζουμε το πρώτο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο απλώνουμε την ζύμη, ρίχνουμε την τριμμένη φέτα η το ξυνοτύρι ,τα βάζουμε στη μέση ,σηκώνουμε τις άκρες καλύπτουμε το τυρί και πιέζοντας με τα δάχτυλα  απλώνουμε το ζυμάρι μας σε όλο το τηγάνι. Ανοίγουμε μια τρύπα στη μέση. Τηγανίζουμε από τις δυο μεριές.

Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά, το τηγανόψωμο από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα λάδια. Παίρνουμε το άλλο τηγάνι κάνοντας την ίδια διαδικασία.

Το άλλο τηγάνι το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει ώστε να το χρησιμοποιήσουμε στο τρίτο τηγανόψωμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.