Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΜΑΥΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΟΙΡΟΣ

Ένας κάτοικος της ελληνικής επικράτειας για πολλές χιλιάδες χρόνια που κινδύνεψε να εξαφανιστεί με την εισροή ξένων ποικιλιών χοίρων που είναι πιο μεγαλόσωμοι και θεωρούντο πιο εμπορικοί. Κάποιοι Έλληνες παραγωγοί τότε πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και ανέλαβαν να διασώσουν την ελληνική ράτσα. Σιγά-σιγά οι καταναλωτές  βλέπουν τα πλεονεκτήματα του ελληνικού χοίρου και ήδη εκτός από κρεοπωλεία μπαίνει και σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ .Μπορεί να έχει περισσότερο λίπος από τα άλλα χοιρινά του εμπορίου αλλά   περιέχει 50% μονοακόραστα λιπαρά ενώ το κρέας του περιέχει Ω3,σίδηρο, βιταμίνες,ιχνοστοιχεία κ.λπ.
Ο μαύρος χοίρος ζει στο φυσικό του περιβάλλον τρέφεται με βελανίδια,χλόη κ.λπ.,
Το κρέας του είναι όπως του κυνηγιού κα χρειάζεται μαρινάρισμα για πολλές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.