Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΤΙΜΕΖΙ



Από την αρχαιότητα είναι γνωστό το πετιμέζι με  αναφορές σε πολλά κείμενα αρχαίων ακόμα και συνταγές. Στα βιβλία του Αθήναιου υπάρχουν αναφορές για το πετιμέζι, την κρητική γλυκίνα (ένα είδος ψωμιού με μούστο και ελαιόλαδο), ενώ και ο Απίκιος είχε γράψει για μια σάλτσα με βάση το βρασμένο χυμό σταφυλιού και τις σταφίδες και μια άλλη με χοιρινό κρέας μαγειρεμένο σε μούστο με δαμάσκηνα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα  το μούστο  και ενώ βράζει ρίχνουμε μέσα σε γάζα σφιχτοδεμένη στάχτη η μαρμαρόσκονη.Απο 5 λίτρα μούστο παίρνουμε περίπου ενάμιση κιλό πετιμέζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.