Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ

250 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ.ζάχαρη
3/4  κούπας νερό και ανάλογα
100 γρ.προζύμι
50 γρ. κόρν  φλάουερ



ΖΥΜΗ
Ενεργοποιούμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε όλα  υλικά μέχρι να γίνει χυλός και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σκεπάζουμε και περιμένουμε να διπλασιαστεί η ζύμη.




Μετά μια ώρα περίπου βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και γεμίζουμε σπορέλαιο ως τη μέση.Βάζουμε δίπλα μια κούπα με χλιαρό νερό η λάδι  και βάζουμε ένα κουτάλι. Σε κάθε λουκουμά θα βουτάμε το κουτάλι στο νερό η το λάδι  για να μη κολλάει η ζύμη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Παίρνουμε μια χούφτα ζύμη, σφίγγουμε και με το κουτάλι παίρνουμε την ζύμη που βγαίνει από τη χούφτα μας.

Ρίχνουμε μέλι  με τριμμένο καρύδι, κανέλα,

η
 φτιάχνουμε
ΣΙΡΟΠΙ
1 φλ.ζάχαρη
1/2 φλ.μέλι
1/2 φλ.νερό
1 ξύλο κανέλλας


ΦΟΥΣΚΕΣ

Υλικά
1 αυγό
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.γλ. σόδα
1 κουταλάκι μπέκιν
2 κουταλιές ξύδι
1 κ.γλ. αλάτι
2 κούπες  αλεύρι 250 γρ,



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.