Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΘΡΕΨΙΝΗ Η ΣΤΑΦΥΔΙΝΗ

Η θρεψίνη  ήταν σταφιδίνη σε μορφή κρέμας, που την άλειβαν σε ψωμί και ήταν πολύ διαδεδομένη τα χρόνια πριν και μετά την κατοχή.Δεν ξέρουμε αν πράγματι η συνταγή  της θρεψίνης  είναι ένα μυστικό που δεν διασώθηκε αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι το βασικό υλικό ήταν η  σταφίδα. Για πολλά χρόνια η παραγωγή της σταφίδας ήταν πλεονασματική. Έτσι οι κυβερνήσεις προσπάθησαν να στηρίξουν τους παραγωγούς με πολλούς τρόπους. Για πολλά χρόνια η θρεψίνη έσωσε πολύ κόσμο από τη πείνα.
Ένα μέρος σταφίδας δυο νερό. Αφήνουμε για δυο ημέρες τις σταφίδες μέσα στο νερό να φουσκώσουν. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σουρώνουμε το υγρό και βάζουμε λίγη στάχτη.Ανακατεύουμε περιμένουμε κάποιες ώρες να κάτσει η στάχτη και ξανασουρώνουμε.Βράζουμε σε υψηλή φωτιά αρχικά παίρνει μια βράση και μετά σιγοβράζουμε ώσπου να δέσει.Αποθηκεύουμε σε βάζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.