Η φάβα που μαγειρεύουμε είναι σπόρος από παλιό σπόρο της φημισμένης κάποτε βουναιτικης φάβας.
Στο φαβοτσούκαλο βάζουμε την φάβα γύρω στο ένα κιλό, 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα και 2 καρότα χοντροκομμένα. Ρίχνουμε μια κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να σκεπαστεί η φάβα και 2 δάχτυλα πάρα πάνω(γύρω στα 2 l νερό).Μόλις η θερμοκρασία του ξυλόφουρνος πέσει κάτω από 200 βαθμούς, σκεπάζουμε το φαβοτσούκαλο και το αφήνουμε. Το πρωί που θα βγάλουμε το τσουκάλι η φάβα θα είναι αλοιφή.
''Η τέχνη θέλει μάστορη και η φάβα λάδι.''
Στο φαβοτσούκαλο βάζουμε την φάβα γύρω στο ένα κιλό, 4 κρεμμύδια χοντροκομμένα και 2 καρότα χοντροκομμένα. Ρίχνουμε μια κούπα λάδι, αλάτι, πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό ώσπου να σκεπαστεί η φάβα και 2 δάχτυλα πάρα πάνω(γύρω στα 2 l νερό).Μόλις η θερμοκρασία του ξυλόφουρνος πέσει κάτω από 200 βαθμούς, σκεπάζουμε το φαβοτσούκαλο και το αφήνουμε. Το πρωί που θα βγάλουμε το τσουκάλι η φάβα θα είναι αλοιφή.
''Η τέχνη θέλει μάστορη και η φάβα λάδι.''
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.