Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

1 κιλό ρεβύθια
3-4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ.γ.αλάτι στο τέλος
2κ.γ.πιπέρι στο τέλος
2 κ.ελαιόλάδο
φύλλα δάφνης
2,5 λίτρα νερό.

Βάζουμε τα ρεβίθια σε νερό και τα αφήνουμε όλη τη νύχτα.Μια ώρα πριν τα μαγειρέμα, αλλάζουμε το νερό και βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια πετσέτα στεγνή.Βάζουμε όλα τα υλικά στο τσουκάλι. Κλείνουμε το καπάκι και φτιάχνουμε μια ζύμη με 1φλ.αλεύρι και 3/4φλ.νερό.Την αφήνουμε να ξεκουραστεί κι αλείφουμε γύρω από το καπάκι. Βάζουμε το τσουκάλι στο φούρνο για 8-10 ώρες. Βγάζουμε το τσουκάλι απο τον φούρνο περιμένουμε μισή ώρα και ανοίγουμε το καπάκι.
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε  στο νερό δυο κουταλιές πελτέ ντομάτας και λίγη ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.