Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

Οι χυλοπίτες η φύλλο μαζί με τα χειροποίητα μακαρόνια και τον τραχανά ήταν τα ζυμαρικά  τα οποία ετοίμαζαν οι νοικοκυρές το καλοκαίρι και τάιζαν την οικογένειά τους όλο τον χρόνο.Συνήθως ήταν μια συλλογική δουλειά που έκαναν όλες μαζί οι γυναίκες της γειτονιάς.Η επιλογή του καλοκαιριού γινόταν για τον απλό λόγο ότι τα ζυμαρικά στέγνωναν πιο εύκολα.
Βασικά υλικά για τις χυλοπίτες είναι το αλεύρι, το αλάτι, το γάλα,τα αυγά και το νερό.

1 κιλό γάλα
5  αυγά
Αλάτι
Αλεύρι

Βράζουμε το γάλα και περιμένουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε με αλεύρι και αλάτι.Ζυμώνουμε καλά και ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.Αφήνουμε για μισή ώρα και κόβουμε σε λεπτές λουρίδες. Αφού ξεραθούν είναι έτοιμες για μαγείρεμα.
Αν βράσετε μια ποσότητα άμεσα δεν θα το μετανιώσετε. Τα φρέσκα ζυμαρικά είναι πάντα πιο εύπεπτα και ελαφριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.