Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Από την νεολιθική περίοδο όπως μαρτυρούν τα ευρήματα που έχουν βρεθεί ο άνθρωπος είχε βρει αυτό τον τρόπο για να συντηρεί τα τρόφιμά του.Σήμερα η μέθοδος αυτή ακολουθείται περισσότερο για την εξαιρετική γεύση που δίνει το κάπνισμα στα φαγητά.
Μπορούμε να καπνίσουμε κρέατα αλλά και φυτικά προϊόντα, Πρώτη ύλη για το κάπνισμα είναι το ξύλο. Από την ποιότητα του ξύλου εξαρτάται η ποιότητα του καπνιστού. Καλύτερα ξύλα είναι τα  σκληρά ξύλα όπως η βελανιδιά, η οξιά ενώ τα ξύλα με ρετσίνα δεν κάνουν για κάπνισμα.
Οι μέθοδοι του καπνίσματος είναι δυο.Ο ψυχρός και ο θερμός τρόπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.