Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΜΠΟΜΠΟΤΑ ΓΛΥΚΙΑ

1 κιλο αλεύρι καλαμποκιού
1 κούπα λάδι
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπας σταφίδες μαύρες
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 κ.γ.σόδα
1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το σιρόπι
1κιλό ζάχαρη
1 λίτρο νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Καίμε το λάδι και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Τρίβουμε με το χέρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε χλιαρό νερό ώσπου να γίνει χυλός. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε για τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.