Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Η οικονομική κατάσταση της κάθε οικογένειας και οι νηστείες ήταν οι κύριοι παράγοντες που καθόριζαν την κατανάλωση κρέατος στο Βυζάντιο.
Όλες οι αγροτικές  οικογένειες είχαν τα πουλερικά τους κυρίως τις κότες για κάποιους ήταν το μοναδικό κρέας που έβαζαν στο τραπέζι τους.

Η κουζίνα των εύπορων


Κότες,πάπιες,χήνες,παγόνια,πέρδικες,φασιανοί  μαγειρεύονταν συνήθως με κρασί. Έψηναν στη γάστρα η μαγειρευτά .Βοδινή,χοιρινό και γιδοπρόβατα μαγειρευονταν με πολλοίς τρόπους


Τρόποι μαγειρικής

Τα κρέατα τα κατανάλωναν, όπως άλλωστε και τα πουλερικά, οφτά και εκζεστά.Τα οφτά κρέατα μαγειρεύονταν με έναν τρόπο, όπως περίπου γίνεται σήμερα το ψήσιμο στη γάστρα. Τα εκζεστά ήταν το βραστό κρέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.