Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΟΥ




Βάζουμε το μούστο στη κατσαρόλσ και ρίχνουμε  το ασπρόχωμα λίγο πριν κοχλάσει. Αν τα βάλουμε στο κοχλασμό και μετά τότε θα ξεχειλίσει λόγω του απότομου αφρίσματος. Για κάθε λίτρο μούστου χρειαζόμαστε 1 κ.σ. ψιλοκοσκινισμένο ασπρόχωμα σφιχτοδεμένο σε γάζα.
Ξαφρίζουμε συνέχεια. Αφήνουμε το μούστο να πάρει και 6 και 7 βράσεις.Αυτή η διαδικασια μπορεί να κρατήσει και πάνω απο μιάμιση ώρα. Όταν σταματήσει να βγάζει αφρούς και σκουπιδάκια, αφαιρούμε την γάζα με το ασπρόχωμα, τον βγάζουμε από τη φωτιά και τον αφήνουμε να κατακάτσει. Αλλάζουμε σκεύος και πετάμε ότι υπολείμματα έχουν μείνει στον πάτο.Κάποιοι βάζουν στάχτη αντί για ασπρόχωμα αλλά δεν συνίσταται γιατί αλλοιώνει το χρώμα και κάποιες φορές μοιρίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.