Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

ΣΟΥΤΖΟΥΚΙΑ



Σπάζουμε τις κοκόσες(ξερά καρύδια) με πολύ προσοχή, κόβουμε στη μέση,τα βρέχουμε να φουσκώσουν και να μαλακώσουν, και τα περνάμε με βελόνα σε δυνατή  κλωστή.Το μήκος της κλωστής με τα καρύδια (αν θέλετε μπορείται και να καβουρδίσετε) μπορεί να φτάσει από 30 πόντους έως και ένα μέτρο. Κρεμάμε τα καρύδια εξω στον αερα και τον ήλιο να ξεραθούν κι άλλο.
Τα περνάμε από μείγμα μούστου(4 μέρη) και αλευριού(1 μέρος),που σιγοβράζει ακόμα, όσες φορές θέλουμε, μια φορά την ημέρα, ανάλογα με το πάχος που θέλουμε να δώσουμε στο γλυκό. Προσθέτουμε αν θέλουμε κανέλα που του ταιριάζει πολύ. Κρεμάμε έξω στον αέρα να στεγνώσει. Ένα γλύκισμα που αντέχει όλο το χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.