Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΦΤΙΑΧΤΑ


Την Κυριακή της Τυρινής αποκριάς αλλά και στους γάμους, τα μακαρόνια είχαν την τιμητική τους,   ήταν το κύριο πιάτο.
Με ελάχιστα υλικά, αλεύρι, νερό, λάδι και αλμυρή μυζήθρα οι παλιές νοικοκυρές έφτιαχναν ένα πολύ νόστιμο φαγητό με υλικά που είχαν πάντα στο σπίτι, νόστιμο φαγητό αλλά λίγο μπελαλίδικο.Πιστέψτε με όμως ότι αζίζει τον κόπο!










Ανακατεύουμε το αλεύρι με το χλιαρό
νερό, πρόσθέτουμε αλάτι (αν  η μυζήθρα μας είναι αλμυρή μπορούμε να παραλέιψουμε το αλάτι).
Φτιάχνουμε μια σκληρή ζύμη, της δίνουμε μακρόστενο σχήμα ,την κόβουμε σε κομμάτια, τα πλάθουμε στρογγυλά, τα βάζουμε στην άκρη και τα σκεπάζουμε.
Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι, πιέζουμε με το χέρι  να πλατύνει και ανοίγουμε  με τον πλάστη φύλλο στο πάχος που θέλουμε(κάντε το πολύ λεπτό αν μπορείτε μην το φοβάστε).
 Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες.
Για ευκολία, τοποθετούμε  ένα ξύλο επίπεδο δίπλα και λίγο ψηλότερα από το πιάτο.
Παίρνουμε την πρώτη λωρίδα και την κόβουμε πολύ ψιλά κομμάτια(μην το φοβάστε γιατί μόλις μπούν στο νερό θα φουσκώσουν)

Κοσκινίζουμε τα μακαρόνια για να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε νερό που έχει πάρει βράση, τα μακαρόνια αναβαίνουν γρήγορα  πάνω.
 Μόλις βράσουν, τα βγάζουμε,  τα βάζουμε σε πιάτο με ενδιάμεσες στρώσεις μυζήθρας,ρίχνουμε καυτό ελαιόλαδο για να τα ζεματίσουμε και στη συνέχεια τα απολαμβάνουμε ζεστά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.