Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΓΛΥΣΤΡΙΔΑ ΤΟΥΡΣΙ


Η αντράκλα η τρέβλα, γνωστή και ως γλιστρίδα (Portulaca oleracea), είναι ένα πράσινο, φυλλώδες φυτό που αναπτύσσεται από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου και μπορεί να καταναλωθεί ωμό ή μαγειρεμένο.Οι τρυφερές κορφές της τρώγονται σε ωμές σ σαλάτες , κυρίως χωριάτικες, σαλάτες γιαουρτιού, τουρσί ή 


βραστές με μπόλικο λεμόνι ως συνοδευτικό για ψάρια ή κρεατικά.
Τα Ω3 λιπαρά που περιέχει ανταγωνίζεται τα λιπαρά των ψαριών. Χρησιμοποιείται και ως βότανο, κατάλληλο καθαρτικό του αίματος, καθώς επίσης και διουρητικό.  



ΤΟΥΡΣΙ

Κόβουμε  τις  τρυφερές κορφές,  τις πλένουμε  πολύ καλά  και  τις  ζεματάμε σε  καυτό  νερό για 2-3 λεπτά.Τις κάνουμε τουρσί με μπόλικο ξύδι(1/3 του υγρού), χοντρό αλάτι(1/8), λίγο λάδι για να σκεπαστεί . Μπορούμε να προσθέσουμε ανάλογα τα γούστα μας, καυτερές πιπεριές, σκόρδο, λεμόνι, πιπέρι, κόλιανδρο, ακόμη και λίγο ζάχαρη. Συμπληρώνουμε με    καυτό νερό. 
Δείτε:Τρόπος κονσερβοποίησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.