Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

ΜΟΣΧΑΡΙ ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ

1 κ.μοσχάρι
500 γρ.κριθαράκι
1  φλ. μαυροδάφνη
1/2 φλ. λάδι
1 κ.σ.πελτέ
400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
1κ.γ.ζάχαρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο
3 φύλλα δάφνης
5 κόκκοι μπαχάρι

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο. τα κομμάτια του κρέατος και ροδοκοκκινίζουμε απ' όλες τις πλευρές.Σβήνουμε με κρασί .Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να φύγει η πικρίλα. Ρίχνουμε  την ντομάτα. και τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε 1 λίτρο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κριθαράκι. Σουρώνουμε το ζωμό του κρέατος και τον ρίχνουμε με το κρέας και το κριθαράκι σε γάστρα. Συμπληρώνουμε νερό φροντίζοντας τα υγρά να είναι ένα δάχτυλο Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.