Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΡΟΒΙΤΣΑ Η ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΨΙΛΟΦΑΣΟΥΛΟ

Η ροβίτσα είναι ένα φασόλι σε μέγεθος φακής.Έχει πράσινο χρώμα και δεν χρειάζεται μούλιασμα πριν μαγειρευτεί.Περιέχει πολλή πρωτεΐνη, σίδηρο, κάλλιο καθώς και πολλές βιταμίνες. Η ροβίτσα είναι ιδανική τροφή για χορτοφάγους, ακόμα και για όσους
έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Πολύ διαδεδομένη η καλλιέργεια της ροβίτσας στην Ασία και την Αυστραλία ενώ στην Ελλάδα καλλιεργείτε μόνο στην Καλαμάτα και στα Καλάβρυτα.

                                         Σαλάτα

Η βρασμένη ροβίτσα σε συνδυασμό με γλιστρίδα και ντομάτα είναι μια θαυμάσια και υγιεινή σαλάτα. Συνοδεύεται με βασιλικό,φέτα και λαδόξυδο.

                                Στιφάδο Καλαβρύτων
1 φλ. ροβίτσα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκόρδα
Δάφνη,δενδρολίβανο,ρίγανη
3 τριμμένες ντομάτες
Λάδι

Για το δέσιμο

Διαλύουμε 1/2 κούπας αλεύρι σε νερό 4 κουταλιές ξύδι και 1 κούπα νερό 

Βράζουμε την ροβίτσα μισή ώρα.Κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά. Ρίχνουμε το νερό που χρειάζεται και το αφήνουμε ώσπου να βράσει.
 10 λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το μείγμα για το δέσιμο λίγο λίγο. Κατεβάζουμε όταν χειλώσει.

                            Σούπα
Ροβίτσα με κρεμμύδι,λεμόνι και λίγο κόλιαντρο, κουρκουμά και κύμινο κάνουν πολύ ωραία σούπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.