Εύκολα και γρήγορα οι μαννάδες μας έφτιαχναν τηγανίτες και με υλικά που πάντα υπάρχουν στο σπίτι. Ανακάτευαν όλα τα υλικά, έκαναν ένα χυλό και με ένα κουτάλι έριχναν στο τηγάνι την κάθε τηγανίτα.
200 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 ml νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι λάδι.
η
Οι συνδιασμοί είναι πάρα πολύ και η κάθε νοικοκυρά έκανε τις τηγανίτες με τον δικό της τρόπο.
Ένα γιαούρτι
150 γρ.αλεύρι
1/2 φλ.χυμός πορτοκαλιού
αλάτι
1 αυγό
κανέλα
1 κ.σ.λάδι
Ζάχαρη η μέλι
η
1κ.αλεύρι
1κ.γάλα
1 αυγό
1κ.σ.ζάχαρη
η
Ταχυνόπιτα
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και το νερό.Κάνουμε μια πολύ λεπτή ζύμη.Τηγανίζουμε σε αντικολητικό τηγάνι.Αλείφουμε με ταχίνι αραιωμένο με νερό.Ρίχνουμε σουσάμι .αλάτι,
200 γρ.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 ml νερό
μισό κουταλάκι αλάτι
μισό κουταλάκι λάδι.
η
200 γρ. αλεύρι μαλακό για πίτες ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 ml νερό χλιαρό
20 ml ελαιόλαδο
5 γρ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά η 50γρ.προζύμι
Οι συνδιασμοί είναι πάρα πολύ και η κάθε νοικοκυρά έκανε τις τηγανίτες με τον δικό της τρόπο.
Ένα γιαούρτι
150 γρ.αλεύρι
1/2 φλ.χυμός πορτοκαλιού
αλάτι
1 αυγό
κανέλα
1 κ.σ.λάδι
Ζάχαρη η μέλι
η
1κ.αλεύρι
1κ.γάλα
1 αυγό
1κ.σ.ζάχαρη
η
Ταχυνόπιτα
Ανακατεύουμε το αλεύρι,το αλάτι και το νερό.Κάνουμε μια πολύ λεπτή ζύμη.Τηγανίζουμε σε αντικολητικό τηγάνι.Αλείφουμε με ταχίνι αραιωμένο με νερό.Ρίχνουμε σουσάμι .αλάτι,
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.