Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ



Η ελληνική βιοποικιλότητα σε συνδυασμό με το ελληνικό κλίμα καθώς και η έλλειψη μεταλλαγμένων καλλιεργειών είναι οι παράγοντες που δημιουργείται το  υπέροχο ελληνικό μέλι. Το ελληνικό μέλι προέρχεται  από άγρια βλάστηση και πολύ λίγο από οργανωμένες καλλιέργειες. Κύριες βοσκές για τα μελίσσια είναι  τα φυτά του Δάσους. Από το  πεύκο παράγεται το 60%, από το έλατο 5-10% της ελληνικής παραγωγής .Η  υπόλοιπη άγρια βλάστηση βελανιδιά, καστανιά, ρείκι, ρίγανη, λεβάντα, φλαμουριά κ.λπ. δίνουν μικρότερες ποσότητες αλλά όλη μαζί η άγρια βλάστηση ανεβάζει στο 80-85% την παραγωγή του μελιού από την άγρια βλάστηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.