Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

ΠΗΧΤΗ


 Από το κεφάλι του γουρουνιού και τα πόδια γένεται η πηχτή.
 Καλό είναι το κεφάλι να είναι κομμένο στη μέση και τα πόδια σε κομμάτια.
Πλένουμε καλά για να φύγει το αίμα. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα βάζουμε το κεφάλι σε ζεστό νερό, το αφήνουμε λίγη ώρα και χύνουμε το νερό.
Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές.
Βάζουμε το κεφάλι, παλαιότερα έβαζαν και τα αυτιά, και τα πόδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σκεπάζουμε με νερό.Βράζουμε τα κρέατα σε δυνατή φωτιά αρχικά και κατόπιν την μειώνουμε. Ξαφρίζουμε συνεχώς.
Ρίχνουμε ξύδι, λεμόνι, μπαχαρικά.
Βράζουμε μέχρι να πέφτουν τα κρέατα από τα κόκαλα.
Ξεκοκαλίζουμε και τοποθετούμε σε πήλινο τσουκάλι. Σκεπάζουμε με το ζωμό. Αυτός ο ζωμός γίνεται ζελέ και κρατάει την πηχτή για μεγάλο διάστημα.

ΥΛΙΚΑ

 για ένα κεφάλι και τα πόδια θα χρειαστούμε:

1κεφάλο σκόρδο
1/2 κούπας ξύδι
2 λεμόνια χυμό
αλάτι,πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.