Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΦΑΣΙΑΝΟΣ

Εσωτερική θερμοκρασία ψησίματος 71  έως 74 βαθμούς. Απαιτείται 5  λεπτά ξεκούραση τυλιγμένος σε αλουμινόχαρτο.
Ο φασιανός τρίβεται εξωτερικά με αλάτι,πιπέρι και μπαχαρικά όπως θυμάρι δενδρολίβανο.Τον σοτάρουμε πολύ καλά και σβήνουμε με κρασί παλιά δοκιμασμένη συνταγή από την εποχή του Βυζαντίου.Ο φασιανός δεν είναι λιπαρό πουλί οπότε σε πολλές συνταγές τυλίγεται  με μπέικον και δένετε με σπάγκο.
Ταιριάζει πολύ με σταφύλια,ξηρούς καρπούς,πορτοκάλι,κυδώνια,μήλα

Από απλές συνταγές  όπως


Αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε  μια κουταλιά φρέσκο βούτυρο στο  εσωτερικό,αλείφουμε με λάδι το εξωτερικό και ψήνουμε στη λαδόκολλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.