Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

ΡΑΒΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1/2 κούπας ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι
1/2 κουπας βούτυρο η λάδι
1.βανίλια
5 κ.σ.γάλα
2 κ.γ.μπέικι πάουντερ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 και1/2 κούπες ζάχαρη
3 κούπες νερό
Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι
1 βανίλια
1 στικ κανέλα


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά

Κατ αρχάς ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε τα υλικά μας περιμένουμε "να πάρει βράση" και το αφήνουμε για άλλα   5 λεπτά.Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.Κρύο σιρόπι επάνω στο ζεστό γλυκό.

Το κέικ

Χωρίζουμε τα αυγά και κάνουμε τα ασπράδια μαρέγκα.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη ,τους κρόκους έναν-έναν και το βούτυρο.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά κάνοντας  ένα ομοιογενες μείγμα. Η προσθήκη των υλικών γίνεται σταδιακά.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι στο ζεστό γλυκό σιγά σιγά.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Αν σας αρέσει η μαστίχα Χίου μπορείτε να στουμπήσετε 2-3 κόκκους μαστίχας με 10γρ.ζάχαρη στο γουδί και να την προσθέσετε στο μείγμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.