Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ

Η ψητή πατάτα  είναι από μόνη της μια υπέροχη  νοστιμιά. Συνοδεύεται με λίγο λάδι και αλάτι .Με λίγα μυρωδικά   γίνεται και υπέροχη πατατοσαλάτα. Οι συνδυασμοί που μπορεί να γίνουν με αυτό το υλικό είναι πάρα πολλοί. Η γεμιστή πατάτα μας δίνει την ευχέρεια να συνδυάσουμε πολλά υλικά  και να φτιάξουμε την γεύση της αρεσκείας μας.



Πλένουμε  τις πατάτες και τις τρίβουμε με ενα σφουγγάρι για να καθαριστούν πολύ καλά.Τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν. Τις βάζουμε για 10 λεπτά σε χλιαρό αλατόνερο. Τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε 3-4 μεριες. Τις τυλίγουμε πολύ καλά με αλουμινόχαρτο βάζουμε και λίγο δενδρολίβανο,τις σκεπάζουμε με στάχτη και από πάνω βάζουμε  κάρβουνα. Το ψήσιμο μπορεί να
κρατήσει από 1- 3 ώρες.Στο σπίτι σας βάζετε στο φούρνο και ψήνετε για μια ώρα στους 200 βαθμούς Για να δείτε αν είναι έτοιμες, τρυπήστε τις με μια οδοντογλυφίδα. Αν είναι σκληρή μέσα, θέλει και άλλο ψήσιμο η αν έχεις θερμόμετρο η θερμοκρασία στο κέντρο  πρέπει να φτάσει στους 97 βαθμούς.
Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με γάντια, τις κόβουμε στη μέση, τις χαράζουμε περιμετρικά και αφαιρούμε με ένα κουτάλι αρκετή από τη ψύχα.
Μέσα σε ένα μπολ βάζετε την ψύχα της πατάτας και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύετε και γεμίζετε τις πατάτες. Ψήνετε για 20 λεπτά

ΓΕΜΙΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΑΤΑΤΑ

1/2 κομμάτι μπέικον

1 κ.σ.κρέμα γάλατος η γιαούρτι η μαγιονέζα με σκόρδο

1 κ.σ.γάλα

1 κύβος βούτυρο

Λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι

Κασέρι η μείγμα τυριών

Αλάτι,πιπέρι

θυμάρι,άνηθο,μαιντανό



2 γεμιση
Βούτυρο λιωμένο
αυγό
μπέικον
τυρί


Με τομές
Με ένα μαχαίρι κάνετε τομές στις πατάτες, προσοχή να μη φτάσετε μέχρι το κάτω μέρος της πατάτας. Προσθέτετε τις φέτες βουτύρου σε κάθε τομή και αλατοπιπερώνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.