Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ

Η σωστή θερμοκρασία ψησίματος στο κρέας εκτός από γεύση είναι και θέμα υγείας για να εξουδετερωθούν τα βλαβερά βακτήρια. Επίσης το κρέας δεν πρέπει να είναι παραψημένο  οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείται θερμόμετρο για να βγάλετε το κρέας στη σωστή θερμοκρασία. Μην ξεχνάτε ότι από την ώρα που βγάζουμε το κρέας από την φωτιά η θερμοκρασία του ανεβαίνει έως 5 βαθμούς.
Μετράτε την θερμοκρασία πλησιάζοντας όσο πιο κοντά γίνεται στο κέντρο του κρέατος αποφεύγοντας να  μην ακουμπάει το κόκαλο.

Αρνί,κατσίκι(3 λεπτά χρόνος ξεκούρασης)

Μισοψημένο 55-57 βαθμοί
Ψημένο          60-63
Καλοψημένο71-73

Μοσχάρι(3 λεπτά χρόνος ξεκούρασης)
Μισοψημένο 55-57
Ψημένο  60-63
Καλοψημένο 71-73

Χοιρινό(3 λεπτά χρόνος ξεκούρασης)

Ψημένο 60-63
Καλοψημένο71-73

Κιμάς, λουκάνικο(χωρίς χρόνο ξεκούρασης)
71-74

Κοτόπουλο, γαλοπούλα,πάπια(χωρίς χρόνο ξεκούρασης)
71-74


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.