Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020

ΜΥΖΗΘΡΟΧΑΛΒΑΣ

Τραχανάς
Σε ένα κιλό μυζήθρα φρέσκια ανάλατη που την έχουμε τρίψει με το χέρι βάζουμε 700γρ.αλεύρι μαλακό,200γρ.σιμιγδάλι χοντρό, δυο κούπες πρόβειο γάλα και 1κ.σ. βούτυρο γάλατος λιωμένο. Ζυμώνουμε, τα χωρίζουμε σε μέγεθος κουραμπιέ τα μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε 25 λεπτά στους 130 βαθμούς.
Τα χτυπάμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν σαν τραχανάς. Απλώνουμε σε ταψί κα ψήνουμε για 30 λεπτά στους  130 βαθμούς.
Βγάζουμε 10 κούπες.

Ο Χαλβάς
Βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη και 2 κούπες νερό για 5 λεπτά.Προσθέτουμε 3 κ.σ. μέλι,χυμό απο 1 λεμόνι και βράζουμε 2 λεπτά.Βάζουμε τον τραχανά βράζουμε για 2 και το αφήνουμε να κρώσει.Ραντίζουμε με ανθονερο και πασπαλίζου  με αμύγδαλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.