Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ


Γαϊδουράγκαθο

Στις παιδικές μου μνήμες ο πατέρας μου έσπαζε ένα αγκάθι με τη λαβή της αγκούλας του,
ξεφλούδιζε το περίβλημα και μου έδινε να φάω το εσωτερικό το οποίο ήταν αρκετά νόστιμο, τραγανό και γεμάτο φρεσκάδα.
Αργότερα έμαθα ότι η κεφαλή του, πριν ανθίσει, τρώγεται σαν αγκινάρα Οι σποροι του είναι υποκατάστατα του καφέ και ο μίσχος που εγω έτρωγα ωμό, μπορεί να μαγειρευτεί όπως το σπαράγγι.

Το γαιδουράγκαθο σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί φυσική άμυνα απέναντι στις τοξίνες.
Βοηθά στην καλή λειτουργία του συκωτιού, των νεφρών, του εγκεφάλου.
Μπορεί επίσης να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σε άτομα που πάσχουν απο διαβήτη.
Ακόμη βοηθά στην απώλεια βάρους και την καλή υγεία της επιδερμίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.