Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ



Αποφεύγουμε κάθε σωματική επαφή με το φυτό και τον καρπό.Τα αγκάθια αν μπουν στο δέρμα η στα ρούχα θα μας ταλαιπωρήσουν για πολύ καιρό.Πιο σίγουρος τρόπος είναι μια εύκολη κατασκευή
με μακρύ κοντάρι στο οποίο κολάμε κουτί απο αναψυκτικό. Άλλος ένας επίσης δύσκολος τρόπος είναι η χρήση εφημερίδας. Βάζουμε τα φραγκόσυκα για μισή ώρα σε παγωμένο νερό.Μετά μισή ώρα έχουν πέσει όλα τα αγκαθάκια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φραγκόσυκα.Αφαιρούμε τα κουκούτσια.Βάζουμε σε κατσαρόλα τα φραγκόσυκα, μετράμε μισή ποσότητα ζάχαρης  από το βάρος που έχουν τα φραγκόσυκα και ενα φλυτζάνι νερό για κάθε 1 κιλό φραγκόσυκα .Ξαφρίζουμε και μετά την πρώτη βράση βάζουμε μισό λεμόνι.Μόλις δέσει αν θέλουμε βάζουμε ξύσμα απο λεμόνι και ενα ξύλο κανέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.